* Home
* Even voorstellen...
* Monte Mimosa
* Bijzonder
* Faciliteiten
* Naturisme
* Huizenjacht
* Omgeving
* Tarieven
* Route
* Ook te huur: Casa da Palma


Contact:
Martien van der Heide
Monte Mimosa, Alojamento Local 53713/AL
Caixa Postal 160-Z, 8700-077
Laranjeiro, Moncarapacho
Portugal
00351- 92 41 60 635
Mail: monte-mimosa@outlook.comVanaf Breda is het ruim 2300 km naar Moncarapacho. Een leuke, maar ook lange rit. Voorals 's zomers kan dit erg vermoeiend zijn, door de vele vakantiefiles en de hitte. Daarbij is het tamelijk duur: een heen-en-terugrit kost al snel in totaal zo'n 700 euro aan benzine, péage en overnachtingen. Als je in je eentje rijdt, zoals ik meestal doe, is het dus veel goedkoper om te vliegen. Echter, als ik de honden mee wil nemen (ik heb er tegenwoordig twee), dan ben ik genoodzaakt met de auto te gaan. Gelukkig heb ik een goede airco, anders zou het voor hen niet uit te houden zijn.

Vliegen is dus eigenlijk veel goedkoper, vaak kan je voor minder dan 100 euro een retourtje boeken. Bij de vele vliegmaatschappijen (Ryanair, Transavia, TAP, TUI, Corendon) vind je vaak een geschikte en betaalbare vlucht vanaf o.a. Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht. Komen de vluchttijden of -dagen niet helemaal uit, kijk dan ook eens naar combinatievluchten. Je kunt bijvoorbeeld vanaf Rotterdam naar Faro vliegen, maar terug naar Amsterdam.

Transavia vliegt ook naar o.a. Porto, Lissabon en Sevilla. Als je van plan bent een auto te huren om wat te gaan toeren of vanaf Sevilla de snelbus naar Faro te nemen, zijn dit dus extra luchthavens om in gedachten te houden.

Verder vliegt Ryanair vanaf Eindhoven, Maastricht, Brussel of Dusseldorf-Weeze naar Faro. Maar ook is er zijn ook goede verbindingingen vanuit Dusseldorf-Weeze naar Sevilla. Tal van mogelijkheden dus, waarbij je uiteraard ook enkeltjes kunt boeken en heen en terug met verschillende maatschappijen kunt vliegen.

Neem even een kijkje op deze site voor het goedkoop huren - ook zonder creditcard - van een auto (Nederlands gesproken).