* Home
* Monte Mimosa
* Even voorstellen...
* Bijzonder
* Faciliteiten
* Naturisme
* Huizenjacht
* Omgeving
* Tarieven
* Route
* Ook te huur: Casa da Palma


Contact:
Martien van der Heide
Monte Mimosa, Alojamento Local 53713/AL
Caixa Postal 160-Z, 8700-077
Laranjeiro, Moncarapacho
Portugal
00351- 92 41 60 635
Mail: monte-mimosa@outlook.comNaturisme
Zo onbevangen als je 's ochtends in je blootje onder de douche stapt, zonder er bij na te denken... zo vrij kan je je ook naakt in de buitenlucht voelen. Waarom zou je op een prachtige zonnige dag je kleren niet gewoon in de kast kunnen laten hangen?

Zodra de temperatuur het enigszins toelaat, zal je mij dan ook in m'n blootje zien rondstruinen. Ik doe dan allerlei klusjes rondom het huis, rommel wat met plantjes of stenen muurtjes, maak het zwembad schoon of ben bezig met een schilderwerkje. Voor niet-naturisten is het misschien moeilijk voor te stellen, maar ik ben mij dan werkelijk niet bewust van mijn naaktheid.

Echter, dat ik de laatste anderhalf jaar nogal aangekomen ben, is iets dat mij wel degelijk bezighoudt. Dat dat extra zichtbaar is als ik bloot ben, is niet zozeer het punt. Wel het besef dat ik blijkbaar de laatste tijd onvoldoende voor mezelf gezorgd heb en onverstandig heb gegeten. Daar ga ik het komende jaar echt aan werken!

Recreëer je al wel 'ns in je blootje, dan heb je geen verdere tekst en uitleg nodig over naturisme. Maar ben je een 'beginner', dan zit je misschien met vragen. Stel deze dan gewoon, zonder schroom. Bedenk dat ik totaal niet op je let als je voor het eerst uit de kleren gaat. Wees dus lekker jezelf, mét je eventuele littekens, hangborsten, dikke buik of billen, vetrollen of amputaties. Enne... blootlopen mág, maar hoeft niet!

Monte Mimosa ligt in een zeer rustige omgeving, aan het eind van een weggetje dat leidt naar een privé-plateau. Naakt rondom het huis lopen, zonnen en zwemmen kan hier dan ook probleemloos.