* Home
* Monte Mimosa
* Even voorstellen...
* Bijzonder
* Faciliteiten
* Naturisme
* Huizenjacht
* Omgeving
* Tarieven
* Route
* Ook te huur: Casa da Palma


Contact:
Martien van der Heide
Monte Mimosa, Alojamento Local 53713/AL
Caixa Postal 160-Z, 8700-077
Laranjeiro, Moncarapacho
Portugal
00351- 92 41 60 635
Mail: monte-mimosa@outlook.comHuizenjacht
Ben je toevallig op zoek naar een huis in de Algarve, maar weet je nog niet goed welk gebied je het leukste vindt? Vanaf Monte Mimosa kan je met name het gebied tussen Tavira, Olhão, Moncarapacho, Santa Catarina da Fonte do Bispo en São Bras de Alportel uitstekend in kaart brengen.

Zelf heb ik hier ook in het voorjaar van 2013 twee maanden rondgetoerd vanuit een huurhuis, gelegen op zo'n 10km ten noorden van Tavira. Hierdoor kon ik de Algarve prima her-ontdekken en bepalen wat mijn zoekgebied zo'n beetje moest worden. Dat vooronderzoek heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik goed wist tot waar ik wilde gaan met zoeken. Door mijn eigen zoektocht kan ik je een hoop vertellen over hetgeen er komt kijken bij de aankoop van een huis.

Misschien een ietwat overbodige tip, maar probeer als het éven kan gedurende verschillende jaargetijden de Algarve te bezoeken. 's Zomers is het hier natuurlijk heerlijk warm en regent het vrijwel nooit. De dorpjes zijn levendig, er wordt van alles georganiseerd en de terrasjes zitten vol. Maar, als je hier in de wintermaanden komt en ineens enkele dagen te maken zou krijgen met sluierregens, gure wind en uitgestorven pleintjes, krijg je wellicht een heel ander beeld.

Mocht je vragen hebben over het kopen van een huis in Portugal en willen weten waar je allemaal mee te maken kunt krijgen, dan kan ik je hierbij begeleiden als zelfstandig makelaar (AMI 12472). Doordat ik destijds zélf veel huizen heb bezichtigd én mijn weg weet te vinden in dit gebied, ga ik graag met je mee op pad! Neem gerust even een kijkje op mijn Engelstalige website om over mijn werkwijze en verdere activiteiten te lezen: www.casas-and-quintas.com