* Home
* Even voorstellen...
* Monte Mimosa
* Bijzonder
* Faciliteiten
* Naturisme
* Huizenjacht
* Omgeving
* Tarieven
* Route
* Ook te huur: Casa da Palma


Contact:
Martien van der Heide
Monte Mimosa, Alojamento Local 53713/AL
Caixa Postal 160-Z, 8700-077
Laranjeiro, Moncarapacho
Portugal
00351- 92 41 60 635
Mail: monte-mimosa@outlook.comEven voorstellen...
Als twintiger woonde ik - Martien van der Heide (1964) - enige tijd in Portugal voordat ik in 1993 met mijn toen éénjarige dochter naar Nederland terugkeerde. Toen zij in 2010 het VWO afrondde en in Maastricht ging studeren, vertrok ik opnieuw naar het buitenland, naar Frankrijk. In de lieflijk glooiende Gers kocht ik een oude boerderij, zeer rustig gelegen, aan een doodlopend weggetje. Deze prachtige locatie leende zich bij uitstek voor naturisme. Vele vakantiegangers vonden vervolgens hun weg naar mijn accommodatie `La ferme de Martine` en genoten er van de stilte, de zon en de ruimte.

Nadat de opbouwfase in Frankrijk zo'n beetje voorbij was, begon het al snel weer te borrelen, daar ik nu eenmaal erg houd van pionieren, huizen, bouwen en reizen. De Franse boerderij had ik overigens gekocht met het idee er 'maximaal een jaar of vijf' te wonen, toen al wetende dat ik te zijner tijd opieuw behoefte zou hebben aan een nieuwe uitdaging. Omdat ik al heel erg lang partnerloos door het leven ga, kan ik het mij immers permitteren dergelijke, soms drastisch lijkende, stappen gewoonweg te nemen.

Daar ook het Franse klimaat - zelfs in het zachte zuidwesten - mij toch wat tegenviel, ben ik warmere locaties gaan overwegen. Zo ben ik in mei 2013 naar Bonaire afgereisd om te gaan ontdekken of daar wellicht mijn volgende bestemming lag. De tropische zonnewarmte, met dagelijks een snorkel- of duikuurtje tussen de kleurige vissen, beviel mij uiterst goed. Toch, hoewel de plek gedurende het gehele jaar zeer geschikt zou zijn geweest voor wederom een naturistische accommodatie, vond ik het eiland té klein.

Daar zon en warmte voor mij zo fundamenteel zijn en Portugal mijn tweede thuis is, koos ik - na eerst nog enkele andere landen van mijn lijstje te hebben weggestreept - opnieuw voor het mediterrane klimaat van de Algarve. Kort na de verkoop in november 2013 van de Franse boerderij vond ik in de buurt van Tavira een heerlijk huis op een heuvel, met zeezicht en ruimte rondom: Casa da Palma. Na twintig jaar weg te zijn geweest uit dit mooie land, woon ik er dus weer!

In het voorjaar van 2016 heb ik Monte Mimosa kunnen aankopen, gelegen op een plateau in Laranjeiro, Moncarapacho. Dit huis (gebouwd in 1992) heb ik met een bouwploeg flink aangepakt en verhuur ik nu, net als Casa da Palma, aan naturisten en natuurliefhebbers.

Ook al is het fijn om een vaste plek te hebben in een zonnig land, ik hoop nog volop elders rond te kunnen gaan trekken. Zo zou ik graag binnenkort vanaf Sevilla een paar dagen naar Marokko willen reizen, om er in de steegjes van Marrakech mooie spulletjes in te slaan. En wat zou het fijn zijn om weer 'ns een grote reis te kunnen maken naar bijvoorbeeld Namibië, Brazilië of (voor de tweede keer) Australië... Kortom: het is geweldig leuk om plannen te maken.

Naast het bezig zijn met huizen kopen, (ver)bouwen en fantaseren over de vele reizen die ik nog graag zou willen maken, geniet ik erg van allerlei andere leuke dingen in het leven. Zo ben ik blij met mijn dochter, familie, enkele goede vrienden en mijn twee superlieve honden. Ook heb ik weer veel zin in een volgende snorkel-/duikvakantie tussen tropische vissen in het Caribisch gebied, lange autoritten door gevarieerde landschappen in zuidelijke landen, een bezoekje aan een mooi bouwwerk in de één of andere Europese stad en mooie wandelingen in de natuur. Zolang het er maar warm is, kijk ik vol verwachting uit naar wat de toekomst mij onderweg nog brengen zal!