* Home
* Monte Mimosa
* Even voorstellen...
* Bijzonder
* Faciliteiten
* Naturisme
* Huizenjacht
* Omgeving
* Tarieven
* Route
* Ook te huur: Casa da Palma


Contact:
Martien van der Heide
Monte Mimosa, Alojamento Local 53713/AL
Caixa Postal 160-Z, 8700-077
Laranjeiro, Moncarapacho
Portugal
00351- 92 41 60 635
Mail: monte-mimosa@outlook.comHuizenjacht
Ben je toevallig op zoek naar een huis in de Algarve, maar weet je nog niet goed welk gebied je het leukste vindt? Vanaf Monte Mimosa kan je met name het gebied tussen Tavira, Santa Catarina da Fonte do Bispo, So Bras de Alportel en Moncarapacho uitstekend in kaart brengen.

Zelf heb ik hier ook in het voorjaar van 2013 twee maanden rondgetoerd vanuit een huurhuis, gelegen op zo'n 10km ten noorden van Tavira. Hierdoor kon ik de Algarve prima her-ontdekken en bepalen wat mijn zoekgebied zo'n beetje moest worden. Dat vooronderzoek heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik goed wist tot waar ik wilde gaan met zoeken (niet te ver de heuvels in!). Ook durfde ik daardoor tamelijk snel de stap te maken om dit huis te kopen. Door mijn eigen zoektocht kan ik je een hoop vertellen over hetgeen er komt kijken bij de aankoop van een huis. Een lange lijst met internetsites van vele makelaars ligt hier voor je klaar!

Misschien een ietwat overbodige tip, maar probeer als het ven kan gedurende verschillende jaargetijden de Algarve te bezoeken. 's Zomers is het hier natuurlijk heerlijk warm en regent het vrijwel nooit. De dorpjes zijn levendig, er wordt van alles georganiseerd en de terrasjes zitten vol. Maar, als je hier in de wintermaanden komt en ineens enkele dagen te maken zou krijgen met sluierregens, gure wind en uitgestorven pleintjes, krijg je wellicht een heel ander beeld.

Mocht je vragen hebben over het kopen van een huis in Portugal en willen weten waar je allemaal mee te maken kunt krijgen, dan kan ik je wellicht een beetje op weg helpen. Ook vind ik het leuk als ik van dienst kan zijn bij het bezichtigen van huizen. Doordat ik er zelf zoveel gezien heb n al een beetje wegwijs geworden ben in dit gebied, kan ik - indien gewenst - met je meedenken!